Een niet-watergedragen PU-coating is de enige juiste manier om schuifzeilen te beschermen. De unieke SoldSkin-receptuur maakt het schuifzeil duurzaam, vuilafstotend, robuust en weerbaar tegen mechanische belastingen. De hoge, blijvende glansgraad waarborgt een briljant beeld.

TNO-TÜV Quality Services heeft SolidSkin aan uitvoerige en realistische testen onderworpen en vergeleken met watergedragen equivalenten. Hieruit kwam naar voren dat de kwaliteit van Solidskin ongeëvenaard is in vergelijk met watergedragen coatings. De unieke receptuur van Solidskin bewijst de enige juiste bescherming te zijn van schuifzeilen.

Het verschil tussen UV- en latex inkten in combinatie met watergedragen coatings

Een coating op waterbasis schiet tekort bij het doorstaan van de mechanische belasting waar een schuifzeil aan onderhevig is. Dergelijke coatings vertonen na één jaar al zichtbare gebreken. De bescherming wordt door UV-straling aangetast en vergeelt wanneer de lak uitdroogt; het teken dat deze broos en zwak wordt. Hierdoor kan de beschermlaag loslaten en kunnen de inkten onder deze laag worden aangetast of vervuild raken waardoor het beeld op het schuifzeil verkleurt en vervaagt.

VUILAFSTOTEND EN BESTAND TEGEN AGRESSIEVE STOFFEN

Bij watergedragen coatings richten vervuiling en/of chemicaliën schade aan. De structuur van de lak wordt gebroken en onthechting is het gevolg. De coating en de inkten laten los en er is sprake van een devaluatie van de beeld- en kleurbriljantie.

De SolidSkin PU-coating weigert een verbinding aan te gaan met welke andere stof dan ook. De a-polaire eigenschap maakt SolidSkin vuilafstotend. Vuil en chemicaliën blijven aan de oppervlakte liggen en worden gedurende een regenbui of wasbeurt eenvoudig verwijderd.

De niet watergedragen PU-Coating van SolidSkin is volledig transparant en vergeelt niet door UV-licht. De PU-segmenten liggen niet op de inkten, maar ‘smelten samen’ met de inkten in het doek waardoor een krachtige hechting ontstaat. De nieuwe eenheid behoudt zijn flexibiliteit en het loslaten van de coating is uitgesloten.

De Thinnertest

Er zijn veel verschillende beschermende coatings op de markt. Wat een schuifzeil moet kunnen doorstaan is eenvoudig te testen. Breng een scheutje thinner aan op de blanke lak en laat deze circa 45 seconden inwerken. Indien de coating en de inkt oplossen, voldoet het product niet als bescherming. Ook de glansgraad van de vernis mag na het nemen van deze test niet zijn verminderd.